Stephen King: Ha nem olvasol nem leszel író

King szerint, aki több mint 50 könyvet írt már, fontos, hogy egy író sokat olvasson. Azt vallja, nincs türelme azokhoz az emberekhez, akik azt mondják neki, hogy írók akarnak lenni, de nem tudnak időt fordítani az olvasásra. A válasza ilyenkor igazán egyszerű: ha nem olvasol, nem leszel író. Mindenről olvasnod kell. Ráadásul úgy kell írnod, hogy azzal kifejleszd a saját stílusod.

knowledge-1052010_1280.jpg

Ha író akarsz lenni, két dolgot kell csinálnod: rengeteget olvasni és temérdek sokat írni.

Ha elég sokat olvasol, magyarázta egy Yale egyetemen tartott előadásán King, rád fog találni egy varázslatos pillanat. Ez az a pillanat, amikor leteszel egy könyvet és azt mondod: „Ez tényleg gagyi…Ennél én is jobbat tudok… és ennek az alaknak megjelent a könyve.” Szóval olvass el mindent, amit csak lehet és várj erre a mágikus pillanatra.

Az írásról –2000-ben megjelent – könyve egyszersmind tankönyv íróknak és King életrajzi könyve. (szerk.: Magyarországon jelenleg nem kapható, ám előjegyezhető antikváriumokban.)

 

Fordította: Császár Róbert
www.csaszarrobert.hu
forrás: ide kattintva elérhető

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr449911184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása