5 egyszerű szokás, ami segít megírni az első könyved

A siker kulcsa a szokásokban rejlik. A következő szokások talán első olvasásra furcsának tűnhetnek, mert mi közük az íráshoz, ám a szakértők szerint mégis nagy hasznodra válhatnak, ha szeretnél könyvet írni. Gyakorold sokat ezeket a szokásokat, hogy végül már természetessé váljanak.

 womanwrites.jpg

  1. Vizualizáld, ahogy boldogan írod a könyved

A vizualizáció leegyszerűsítve azt jelenti, hogy használod a fantáziádat. A legtöbbször észre sem veszed, de a fantáziádban megjelenik, ahogy nyögve, összeszorított foggal próbálsz egyre több oldalt megtölteni szöveggel. Miért ne képzelhetnéd azt magad elé inkább, hogy izgatottan ülsz a géped előtt és alig bírsz lépést tartani saját magaddal és a rengeteg új ötlettel, ami folyamatosan ömlik az agyadból? Meg fogsz lepődni, hogy ha rendszeresen csinálod ezt a gyakorlatot, milyen nagy változást hozhat az írásban.

 

Segíthetsz magadnak azzal, ha leírsz egy rövid vizualizációs forgatókönyvet. Gondold át, milyen érzés tölt el, amikor könnyedén írsz. Lásd magad előtt, ahogy ez megtörténik, majd írd le.

 

  1. Váljon szokássá az időbeosztás

Egy könyvet megírni sok időbe telik. Gondold át, hogyan szoktad eltölteni a napjaid. Ha már írás nélkül is tele van minden perced, akkor újra kell tervezned, hogy jusson időd a könyvedre napi szinten. Sok írónak az válik be, hogy reggel korán kel és akkor írja meg az aznapra kitűzött adagot. Ha úgy látod, neked ez nem menne, akkor találd meg a megfelelő időpontot, amikor egy szabad órát tudsz szakítani az írásra.

 

  1. Csökkentsd az elvárásaidat

Egy könyv megírása nagy kaland, ami közben könnyű elveszíteni az önbizalmadat. El tudod kerülni a nagy csalódásokat és a stresszt, ha elfogadod, hogy a legtöbb, amit tehetsz a könyvedért, hogy minden áldott nap leülsz és írsz. Egyszerre csak egy nappal kell megbirkóznod, úgyhogy csak ülj le és írj. A könyvírás egy folyamat, legyél türelmes és ne akarj egy egész hegyet átugrani helyből. Ma írtál valamennyit, ami már önmagában is hatalmas teljesítmény.

 

  1. Iktasd ki a figyelemeltereléseket írás közben

Amikor írsz, akkor annyi figyelemeltereléstől szabadulj meg, amennyitől csak bírsz. Kapcsold ki a telefonod, csukd be a levelezésed és főleg ne maradjon nyitva egyetlen közösségi oldal sem. Teljesen zavartalan környezetet teremts magadnak, hogy minden figyelmedet az írásnak tudd szentelni.

 

  1. Tedd szokássá, hogy nyitott maradsz az életre

Mert a tapasztalatok és élmények adják az írásnak az energiát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr9412284101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása