A könyv első 250 szava a legfontosabb

A könyved első oldala a legfontosabb oldal az egész könyvben. Itt ragadod meg az olvasó figyelmét, aki épp csak beleolvas a könyvesboltban, és ha nem kelted fel a figyelmét az első oldalon, akkor szépen visszateszi a könyvet a polcra.

 page.jpg

Ezért mutatunk most négy jellemző gyilkos kezdést, amitől óvd meg magad és a könyved.

 

Csak háttértörténet és magyarázat

Könnyű javítani ezen a helyzeten, csak negyedeld meg, tedd át máshova a sok háttér történetet, nincs szükség rá az első oldalon. Az olvasónak tudnia kell persze a sztori alapjait, de előtte még az érdekli, hogy mi történik és milyen emberekkel történik pontosan.

 Akciódús de a szereplő egysíkú

Azért hasalnak el sokszor az akciódús első oldalak, mert az akció tulajdonképpen egy nagy halom leírásból áll. Nincs még történet, mert még nincs kibontva, hogy mik a szereplő céljai, amikért küzdeni fog a könyvben. Ha egyből akcióval akarod kezdeni a könyvet, akkor azt is add hozzá, hogy mi a főszereplő problémája és miért kellene kötődni hozzá olvasóként.

 Alapvető nyelvtani problémák

Ásd bele magad és tanuld meg a nyelvtani alapokat, mert a rossz mondatszerkezetek el tudják rontani a legjobb történetet is. Ne lődd lábon magad azzal, hogy egy remek könyvet írnál, de helytelen nyelvtannal elkaszálod.

 Előszó, ami nem nagyon kapcsolódik az első fejezethez

A cél az előszóval általában az, hogy felkeltse az olvasó figyelmét, hogy tovább akarja olvasni a könyvet. De ha nem illeszkedik az utána következő fejezet hangvételéhez vagy a szereplők nem úgy viselkednek, ahogy bemutattad őket az előszóban, akkor hamar be fogják csukni a könyvet az olvasók. Legyen annyi hited a saját történetedben, hogy egyből azzal kezded, mi történik és bízz benne, hogy megáll a lábán. Csak egy kis odafigyelést igényel, hogy izgalmasan kezdődjön, hogy az az első 250 szó ütős legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr2812324273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása