Benned milyen szoftver ketyeg?

A regényben szörnyű élethelyzetek és konfliktusok keletkeznek, ezért hál’istennek nem személyes élményeken alapszik. A történet teljes mértékben a fantázia műve, valamennyi szereplő kitalált személy.

A regényben ugyanakkor valamennyi helyszín létező, valódi helyszín. Az összes tudományos vagy műszaki adat, leírás pontos. A teológiai vagy társadalmi jellegű hivatkozások is a valóságnak megfelelően jelennek meg. Ilyen például a Silver Ring Thing mozgalom.

Gondosan ügyelt a szerző arra, hogy bármi, ami a regényben megtörténik – legyen az orvostudományi vagy csillagászati esemény – a valóságban is ugyanígy történik vagy történne meg.

fullsizerender.jpg

Tímár András

Milyen olvasóknak szánod a könyved? Kik a célközönséged? 

 

Arra gondolva, hogy a regényben elég sok teológiai, orvostudományi, társadalomtudományi, paleontológiai és csillagászati utalás, esemény vagy elmélet merül fel – életkortól és nemtől függetlenül – inkább olvasottabb, iskolázottabb olvasóknak ajánlom, de a regény központi kérdéseit olyan mindennapi emberi konfliktusok alkotják, amely mindenki számára érdekes és érzelmeket felkavaró olvasmánnyá teheti a könyvet.

Hány órát szánsz naponta az írásra? 

 

Nem írok mindennap, sőt van úgy, hogy hónapokig, akár évekig nem írok semmit. Csak akkor írok, ha eszembe jut olyan történet, élethelyzet, aminek megírása számomra élvezetet, szórakozást jelent.

Mesélj magadról! Hogyan kezdtél el írni és miért? 

 

Mindig is érdekelt két téma, amelyek az Emberiség szoftver című regény központi kérdései is egyben.

Az egyik az, hogy többségünk éli az egyszerű, hétköznapi emberek életét. De milyen emberek vagyunk valójában? Ki a „jó” és ki a „rossz” ember, hogyan elehet ezt eldönteni? Véleményem szerint ezek a kérdések rendkívüli helyzetekben, pl. katasztrófa, háború vagy súlyos betegség kerülnek előtérbe. Ilyen helyzeteket teremt a regényem és a főhősöknek ilyen körülmények között kell helytállniuk és „jóembernek” maradniuk.

Egyik legfontosabb hobbim a csillagászat. Saját elektronikus vezérlésű csillagászati távcsövem van, évtizedek óta vizsgálom az eget. Ezzel kapcsolatos a második fő kérdés, ami nagyon érdekel: hogyan jött létre a világegyetem és ezen belül az élet, az emberi civilizáció?

Erre a regénybéli Emberiség 1.0 szoftver  - reményeim szerint – egy nagyon különleges és eredeti megoldást nyújt. Erre is érvényes, hogy akár a valóságban is megtörténhetne.

Úgy kezdtem el írni, hogy a fenti két kérdésre sikerült egy olyan történetet kitalálnom, amelynek megírása számomra nagy szórakozás volt, és bízom benne, hogy az olvasóknak is tetszeni fog.

Miért a szerzői könyvkiadást választottad? 

 

A regényemet kiadta volna több könyvkiadó is (egy közülük kifejezetten nívós, ismert) azonban olyan pénzügyi feltételeket támasztottak, amelyeket nem tartottam elfogadhatónak, illetve nem tudtam vállalni.

Mondj el az olvasóidnak legalább egy könyvkiadási, marketing, könyvírási tapasztalatot! Ebbe beletartozik a reklám is.  

 

Óriási mennyiségű könyv jelenik meg mind a papír alapú, mind pedig az elektronikus könyvpiacon. Egy elsőkötetes írónak a legnagyobb nehézséget a műve megismertetése jelenti a közönséggel. A kiadás csak az első és sajnos a legkisebb lépés ahhoz, hogy az olvasókhoz eljusson a könyv. Mindenképpen szükséges pénzt és energiát fordítani a reklámozásra.

Mi lesz a következő könyved? Dolgozol már rajta, avagy még csak tervezed? 

 

Jelenleg egy novellát írok. A címe „Tér-idő dilatáció”. Egy értelmes, de kisebbségi érzésekkel teli, rendkívül gátlásos fiatalemberről szól, aki egyszer egy különleges természeti jelenség részese lesz. Ez a jelenség megszünteti a kisebbségi érzését, felszabadítja a gátlásait, de egyben felszabadítja az erkölcsi gátakat, kiszabadítja a gonoszságot, aljasságot is.

Ezt is csak saját szórakozásomra írom, hogy lesz-e könyv belőle, nem tudom.

Mit üzensz azoknak a jövőbeli íróknak, akik még csak most fontolgatják, hogy kiadják az első könyvüket? 

Engem jó érzéssel töltött el, hogy kiadathattam a könyvemet. Így „nem maradt bennem”, mindent megtettem azért, hogy mások is elolvassák.

 

 Tímár András könyve az alábbi linken megvásárolható: 

http://rukkola.hu/konyvek/207709-emberiseg_szoftver

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr912344171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása