Kedvenc íróink hétköznapi, olykor unalmas munkái

A legtöbb író nem főállásban ír, hanem bizony hétköznapi, néha unalmas munkát végez nap közben. Sokukat pont ez motiválja arra, hogy az írásban éljék ki minden kreatív energiájukat és teljesedjenek ki a könyveiken keresztül. Most pár kedvenc írónkat vettük górcső alá, hogy mit dolgoztak az íráson mellett, mielőtt beindult az írói karrierjük.

 

41613814_l.jpg

William Faulkner

Dolgozott eladóként, mosogatófiúként, szobafestőként, sőt még alkoholcsempész is volt. A Míg fekszem kiterítve című regényét úgy írta, hogy közben éjjeliőri állást vállalt. Ezért a regényért kapta meg 1949-ben az irodalmi Nobel-díjat.

 

Haruki Murakami

Első könyvének írása közben a The Peter Cat nevű bárt működtette Tokióban. Ugyanitt ismerte meg a feleségét is, akivel azóta is boldog házasságban él.

 

Kurt Vonnegut

Miután leszerelt a második világháború után, bűnügyi riporterként dolgozott, majd a General Electric kutatólaboratóriumában reklám- és propagandaosztályán mint reklámszerző és közönségszolgálati levelező. Közben pedig mellesleg megírta az egyik leghíresebb könyvét, Macskabölcső címmel.

 

Stephen King

King karrierje elején szűkösen élt egy lakókocsiban és az írás mellett nagyjából bármit elvállalt, amiből elég pénzt kereshetett a megélhetésre. Dolgozott gondnokként, benzinkutasként és mosodásként is.

 

Agatha Christie

Az első regényét, a A titokzatos stylesi esetet úgy írta, hogy közben a Red Cross kórház patikájában dolgozott. Ami végül is jó hely volt arra, hogy mindent megtanuljon a mérgekről, és jól beleírja a megszerzett információkat a könyveibe.

 

Bram Stoker

Stoker úgy írta a Drakulát, hogy közben a londoni Lyceum színházat vezette, és a színház tulajdonosát, Henry Irvinget Drakula megtestesítőjének gondolta.

 

Douglas Adams

Míg zseniálisabbnál zseniálisabb rádiójátékait írta, addig egy olajmágnás családját védte magántestőrként.

 

T.S. Eliot

Nappal unalmas, hétköznapi banki alkalmazott volt csupán, de éjszaka a kezei között újjászületett a 20. századi költészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr5912315159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása