Az 5 legjobban fizetett szerző, akik magánkiadásban jelentették meg a könyvüket

A magánkiadás szerencsére egyre népszerűbb, és egyre inkább bebizonyosodik róla, hogy elképesztő sikereket érhet el az az író is, aki kihagyja a szokásos kiadói utat és inkább a saját kezébe veszi a könyve kiadását. Ez az öt szerző dollármiliókat keresett a könyveivel, amiket magánkiadásban jelentetett meg.

1. E.L. James: A szürke ötven árnyalata

Tény, hogy a világ legismertebb és legsikeresebb könyvei közé tartozik, mindegy, hogy magunkban mit gondolunk róla, hogy “mami pornónak” bélyegezzük vagy mennyire kritizálja a szakma, attól még milliók vették meg a könyvet, gazdaggá téve az íróját. A szerző egyszer azt nyilatkozta, hogy az Alkonyat trilógia adta hozzá az ihletet és hogy nem is próbálkozott vele a nagy kiadóknál, hanem egyből magánkiadásban gondolkodott.

 unnamed.jpg

2. Hugh Howey: A siló sorozat

http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/howey.jpg

Hugh Howey disztópikus sci-fi sorozata eredetileg novellának indult, amit azért írt tovább, mert amikor nyilvánossá tette az Amazonon a történetet, a közönség hatalmas érdeklődéssel fogadta. Kilenc könyvből áll a sorozat, amin belül A műszak című trilógia önmagában is olvasható. Sorozat a sorozaton belül. A szerző hétszámjegyű összeget keresett a könyvei kiadásával.

 

3. Amanda Hocking

http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/Hocking.jpg

A magánkiadásban az elsők között remekelt, csak e-könyveket adott ki, amikkel 2millió dollárt kaszált. 2011-re már kilenc könyvet írt, nagyjából egymillió példányt adott el belőlük, napi 9000 példány/nap az eladási átlaga. Ezek után adta csak be a derekát és írt alá egy szerződést egy kiadóval újabb 2millió dollálért.

 

4. Lisa Genova: Megmaradt Alice-nek

http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/lisagenova.jpg

A szerző civilben neurológusként dolgozik, nyilván ezért is lett olyan hiteles a könyve a nőről, aki az Alzheimer-kórral küzd. Genova 2007-ben adta ki magánkiadásban a könyvét, amivel a New York Times bestseller listáját vezette 40 hétig, majd lefordították 25 nyelvre és film is készült belőle Julianne Moore és Alec Baldwin főszereplésével.

 

5. Barbara Freethy: Daniel’s Gift

http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/barbarafreethy.jpg

Freethy az a szerző, aki már sikeres karriert tudhatott magáénak a hagyományos könyvkiadásban, amikor úgy döntött, hogy átvált a magánkiadásra. Ha már írt számos könyvet, amit meg is jelentettek örömmel a kiadók, akkor vajon miért választotta a magánkiadást? Ahogy a szerző leírta, azért, mert elfogyott pár könyvéből az összes példány, a kiadók nem nyomták újra, de ő úgy érezte, hogy még sokan szeretnének ezekhez a könyvekhez hozzájutni. Igaza lett. Újra kiadta e-book formában a könyveit és a romantikus olvasóközönség villámgyorsan elkapkodja az újrakiadásokat is. Emellett még azt is kiemelte a szerző, hogy számára az e-bookban megjelent könyvei többet érnek, mert olyan érzése van tőlük, hogy örök életűek és nem hullanak majd lapjaikra egy könyvespolcon.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr1512315175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása