Így kell gyorsan könyvet írni

Biztosan te is gyakran szembesülsz azzal, hogy elveszel a részletekben. A történet összeállt a fejedben és mikor szeretnéd leírni akkor egy csomó apró részlet kidolgozása közben elveszik a lényeg. Itt a segítség. Hogyan dolgozz gyorsan és hatékonyan?

bracket-shorthand-banner.jpg 

Van több írói szoftver amely segíthet a kézirat kezelésében, de ha ezekkel nem rendelkezel, akkor itt egy jó trükk.

Képzeljük el azt a helyzetet, hogy a főhős aktuális napját cselekményeit szándékozod papírra írni. Itt természetesen fontos a környezet leírása, a hangulat ábrázolása. Azonban ezek pontos kidolgozása időt vesz igénybe. Ekkor használjunk bátran helyettesítő szót, vagy kifejezést kapcsos zárójel közé írva.

Például: [mit kell még ide írnom?], vagy [dolgozzuk ki ezt a párbeszédet?]

E módszerrel gyorsan rögzítheted a cselekményed fő szálait, majd a kapcsos zárójelre visszakeresve megtalálod az adott részeket és kidolgozhatod azokat.

És miért hasznos még ez a módszer?

Mert ezáltal a történeted olvashatóvá válik. A nélkül, hogy kidolgoznád a részleteit. Lesz egy összefüggű történetet, amit elkezdhetsz "feldíszíteni", kidolgozni.

Ha pedig ez megvan, akkor jöhet a könyvkiadás és jöhetsz velünk a könyvhétre!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr8512474823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása