Szeretsz fordítani? Pályázz!

A nyár teljes erővel tombol és az íróink, olvasóink többsége a vízparton tölti az idejét, hátradőlve nyugágyában, egy jó kis könyvvel a kezében. Vagy egy kézirattal, amellyel bőven akadna még munka. 

Nem igaz? 

Mi azonban most sem tétlenkedünk és találtunk nektek egy remek pályázatot, amelyre pont most nyáron lehet készülni annak, aki mégsem tudott elutazni, ezért szívesebben húzódik be egy könyvtár hűvősébe, a fordítani való idegen nyelvű szöveggel. 

Mivel van még több, mint egy hónapotok, hogy elkészüljetek a pályázattal, most még belevethetitek magatokat a munkába, főként azért, mert rangos zsűri bírálja el azt. 

A műferdítéseiteket, akarjuk mondani műfordításaitokat, aztán hozzátok hozzánk és mi örömmel kiadjuk könyv formájában. 

Fordításra fel! 

muforditoi_palyazat_2.jpg

A pályázati tudnivalókat pedig itt találjátok

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár a Nyelvek Európai Napja alkalmából Műfordítás-pályázatot hirdet fiatal, műfordításkötettel nem rendelkező műfordítók számára.
Plamen Dojnov bolgár költő УНГАРСКИ КОМПЛЕКС или какво видя съветският посланик Юрий Владимирович Андропов в Унгария през прозореца на 1956 година című versének magyar fordítását várja zsűri (Lator László költő, műfordító, a zsűri tiszteletbeli örökös elnöke, Lackfi János költő, műfordító, a zsűri elnöke, Szondi György bolgarista, műfordító, szerkesztő és Virág Bognár Ágota, a könyvtár munkatársa).

vers és a nyersfordítása word formátumban a linkeken olvasható, letölthető. 

Pályadíjak:

                  I. díj: 50.000,-Ft
                  II. díj: 30.000,-Ft
                  III. díj: 20.000,-Ft

A díjak könyvutalvány formájában kerülnek kifizetésre.

Különdíjat ajánlott fel a Magyar Fordítóház Alapítvány.

A legjobb pályaművek megjelennek a Napút folyóirat Káva Téka mellékletében.
 

A pályázat jeligés. A jeligével ellátott pályaműveket 2017. augusztus 20-áig várjuk a következő e-mail címre: muforditas2017@oik.hu 
A jeligét és annak feloldását pedig küldjék a jelige2017@oik.hu

Egy pályázó több pályaművet is beküldhet.

A pályázat eredményhirdetése, értékelése és az ünnepélyes díjátadó 2017. szeptember 22-én lesz a könyvtár Olvasótermében. (Budapest, V. kerület, Molnár u. 11.)

Támogatók: Bolgár Kulturális Intézet; Bolgár Országos Önkormányzat, Terézvárosi Bolgár Önkormányzat


További információk:
Virág Bognár Ágota
T: (1) 318-2772
virag.agota@oik.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr2112647279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása