Így szerezz ötletet a legújabb történetedhez!

Imádsz írni, és egész életedben ezt csináltad? Netán most fedezed fel a szavak örömét, és az első történetedhez készülsz? Mindegy melyik csoportba tartozol, mert ötletekre mindenkinek szüksége van.

42850436_ml.jpg

Előfordul, hogy egyáltalán nem tudjuk, miről írjunk, de az is, hogy rengeteg kép van a fejünkben. Az utóbbi esetben is el kell tudnunk dönteni, hogy melyik ötlet elég jó, hogy könyv születhessen belőle.

Ez igen nehéz feladat, és lehet, hogy zsákutcába vezet majd. E miatt sorakozik annyi befejezetlen történet a laptopokon.

Ötletszerzés és brainstorming

Légy kreatív és engedd szabadjára a fantáziádat. Bármely egyszerű ötletből ki lehet hozni egy jó történet alapot. A leghétköznapibb cselekvések is elindíthatnak egy szálat, melyből kialakul benned egy kép.

Mi ihlette meg a legjobb írókat? Egy álom, egy jelent a metróban, egy mondat és néhány „mi lenne ha” kérdés. Stephen King például úgy írta meg a Carrie-t, hogy eszébe jutott: „Mi lenne, ha egy lány telekinetikus képességekkel bírna?”

Miért ne alkalmazhatnád te is ezt a módszert?

Ha ötletre van szükséged, gondolj arra, amit szeretsz. Ha művész lélek vagy, és az életet szerves része a festés, akkor már van egy ötlet. Írhatsz egy festő lányról, akit belehelyezhetsz egy romantikus, egy krimi vagy akár egy fantasy műfajba is.

Írd össze az ötleteidet!

Fogj a kezedbe egy papírt meg egy tollat, és írj fel mindent, ami eszedbe jut. Addig sorold az ötleteket, míg végül már tele a papír. Lesznek köztük nagyon bénák és jók is, de bármit is írsz, mindig hagyatkozz az ösztöneidre.

Ezt követően már csak az a dolgod, hogy kiválaszd a neked legjobban tetszőt. Gondold végig jó alaposan, melyikből tudnád kihozni a legtöbbet.

Ez igaz az álmaidra is. Ha álmodsz valami különöset, ami nem hagy nyugodni, mindenképp jegyezd le. Lehet, nem fogod felhasználni soha többé, de ki tudja? Lehet ez fog állni a következő megjelenő könyved középpontjában.

Az írásban nincs felesleges munka, mert mindenből csak tanulhatsz. Így van ez az ötletekkel is. Nincs belőlük felesleges, mert kreatív képzelettel és hatalmas fantáziával bármit képes vagy kihozni belőlük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr488932448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása