Tényleg ösztönöznünk kell az olvasóinkat?

Az első részben körbejártuk, hogy miért is fontos egy író számára, hogy facebook fiókot hozzon létre és elkezdje önmaga menedzselését. 

A második részben pedig letettük az alapokat és megtettük az első lépéseket a sikeres kapcsolat kialakításában az olvasókkal és leendő olvasóinkkal.

Ott tartunk, hogy megérkeztek az első látogatók, akik, mint már hangsúlyoztam, először a saját ismerősi, baráti és rokoni körünkből kerültek ki. 

Innentől indulhat a posztolás, de ne túl nyomulósan, mert az ijesztő lehet. Képzeljük csak el, hogy a saját ismerőseink között is mindig akad egy-két olyan személy, aki léptem nyomon posztol, legyen az egy étel fotója, vagy éppen egy aprócska jelentéktelen momentum az életéből.

Ugye, hogy mindenkit szokott idegesíteni a túlposztolás?  Mi ne essünk ebbe a hibába!

Javaslataim a további kapcsolati háló építéséhez:

Vegyük fel a kapcsolatot facebookon a hazai írókkal, olyanokkal, akiket ismerünk és szeretünk. A kapcsolatépítés kifizetődik, az irigység hátráltat. Legyünk bátrak!

Amennyiben úgy gondoljuk, hogy az olvasóink számára is érdekes bejegyzést osztottak meg ne féljünk mi is megosztani a saját olvasóinkkal sem a számunkra érdekes, de más írótól származó bejegyzést. Az író-író közötti kapcsolatot is nagyon fontosnak gondolom, ez nem egy verseny, hiszen mindenki meg fogja találni a saját olvasóit. 

Ne féljünk a konkurenciától, az érdekes tartalom által minket is könnyebben fognak megtalálni, hiszen nem csak a saját írói világunkat fogjuk az olvasónak mutatni, hanem a sokszínűségünket is. 

Minél több érdekes poszt van az oldalunkon annál több olvasót fogunk elérni. 

A következő javaslatom, ami minden kezdő író számára hasznos lehet, a bloggerekkel történő kapcsolatfelvétel. Ők azok, akik rendelkeznek saját csatornákkal, legyen az a saját blogjuk, facebook, instagram, tumblr, vagy twitter oldaluk, amit mi magunk a hasznunkra fordíthatunk.

Ne várjuk meg míg a kiadó lép helyettünk, hiszen ne felejtsétek el önmagunk kell kézbe vennünk a marketinget!

Térjünk vissza a bloggerek és a közösségi háló kapcsolatára.

A legtöbb bloggernek több száz, vagy akár több ezer (!) követője is van facebookon és egyéb közösségi oldalakon egyaránt. Amennyiben nyitottak vagyunk arra, hogy elfogadjuk az esetlegesen számunkra kedvezőtlen kritikát is, - természetesen a jó ízlés határain belül mozogva-akkor nagyon sok hasznos kapcsoltra és hírverésre tehetünk szert. A kedvező kritikát pedig tekintsük habnak a tortán. Mivel a blogger a facebook, instagram oldalán is meg fogja osztani a bejegyzést, képet fog feltölteni a könyvről, így akár még több és több olvasót várhatunk a saját oldalunkra is, hiszen kíváncsiak lesznek ránk. 

Legyünk nyitottak, a bloggerek irányába, akik hírt adnak a regényünkről, ezáltal ismét kedvezően használhatjuk ki a közösségi oldalak erejét. 

Amennyiben lehetőség van rá - általában a bloggerek nyitottak rá - ajánljuk fel a rövidebb interjú készítésének lehetőségét, így még több olvasó ismerhet meg minket és a közösségi oldalunkra is többen és többen fognak rátalálni.

Fontos elemek a közösségünk kiépítése során, melyeket fontos szem előtt tartani:

- Nyitottság

- Önreklám megfelelő kiaknázása

- Közösségi médiában történő folyamatos jelenlét

- Figyelemfelkeltés mesterfokon

-Kapcsolatépítés

- Önbizalom

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr8110407786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása