Hogyan népszerűsítsd a könyved íróként?

A szerzői kiadás egyik legnehezebb része az íróknak a marketing, azaz, hogy hogyan népszerűsítsék, juttassák el az olvasókhoz a könyveiket. Tény, hogy nem a világ legegyszerűbb dolga, de azért ha pár tanácsot szem előtt tartasz, könnyebbé teheted a saját dolgodat.

5316150_ml.jpg

1. Építsd ki a saját netes jelenlétedet

A legolcsóbban és leghatékonyabban a hangsúlyos netes jelenléttel érheted el az olvasóidat. Legyen egy saját weboldalad, ami rólad, mint íróról szól és egy blogod, amire rendszeresen írsz kis cikkeket a könyvedről, az írás folyamatáról, személyes gondolataidról. És természetesen aktívnak kell lenned íróként a közösségi oldalakon, mert ott a legkönnyebb felvenni a kapcsolatot az olvasókkal. Legyen saját rajongói oldalad, amit naponta legalább háromszor frissíts valamilyen tartalommal, blogposztokkal, írásról idézetekkel, képekkel. 

2. Készíts hírlevelet

Az oldaladon legyen lehetőség, hogy az olvasóid feliratkozzanak hírlevélre, amiben tudod őket informálni, ha új blogposzt jelenik meg és persze arról, ha megjelenik a könyved. Érdemes a hírlevélben összekapcsolni a különböző felületeket, amiken jelen vagy, mindig írd bele a Facebook oldaladat, Twitter csatornádat, blogodat… 

3. Keress megjelenési lehetőségeket

Kutasd fel a nagy blogokat, újságokat, amik a könyved témájához illenek. Írj nekik a könyvedről és ajánld fel, hogy ingyen írsz nekik egy vendégcikket a témában. 

4. Minden nap kezdj marketinggel

Ahogy azt szokták az íróknak tanácsolni, hogy a cél érdekében minden nap ültessék le magukat írni, ugyanilyen tudatosan kell minden nap a marketinggel foglalkozni. Tűzd ki magadnak, hogy napi 15 percet rászánsz és csak azzal foglalkozol, hogyan szólítsd meg az olvasókat.

Talán az a legfontosabb tanács a marketingről, hogy folyamatosan dolgozz rajta. Legyél rugalmas, mindig próbálkozz valami újjal.

További tanácsokat ide kattintva találsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr208930442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása