Hálatelt szívvel

Mikor néztem a Kötéltánc c. filmet, emlékezetes volt számomra az egyik jelenete, megérintett. Fent a magasban, a végtelenségben a sok munka, közdelem, izgalom, kaland, móka, és önmegismerés után egy kötéltáncos, aki azt csinálta, amit egész életében csinált, egyszer csak hálával tekintett mindarra, amit tett, és ami körülvette. Zseniálisan gyönyörű volt.

tpq1sxu.jpg

Egy kalandos, vakmerő kötéltáncos, aki játszotta az Életét, megtette, meglépte, amire Lelke hívta. A két hatalmas torony között kifeszítette azt a kötelet barátai segítségével és önmaga kitartása által. Világot és rekordot megdöntve, félelmet nem ismerve elkezdett végigsétálni több emeletnyi magasban a madarak között a kötélen. Azzal, amivel született, arra amire született. Majd felcsendültek a filmben Beethoven gyönyörű Für Elise-ének a dallamai. És ott fent egyszer csak meglátta. Átélte és megérezte. 

„Akkor először éreztem valamit, amit azelőtt még sohasem. Hálát.”

Így talpát a kötélre fektetve letérdelt a magasságokban és megköszönte. Először a kötélnek. Majd a tornyoknak. És végül a városnak, a közönségnek, aki nézte.

Mert ez a kulcs az Életben. A hála. Előttem már olyan sokan elmondták és én is csak ismételni tudom ezt, hogy hálával új világ nyílik meg előttünk. És, hogy miért lehetünk hálásak? Miért lehet hálás egy író? Mindenért. Hálatelt szívvel köszönetet mondok az újabb napnak, újabb csodának és lehetőségnek, ami benne van. Hálatelt szívvel köszönetet mondok a lehetőségeknek, amellyel megtelik Életem. Hálatelt szívvel köszönetet mondhatsz két kezedért, amivel írni tudsz. Két szép szemedért, amivel láthatsz, tudsz olvasni. Elmédért, lelkedért, szíved vágyaiért, amelyben megszületnek a betűk, szavak, történetek, álmaid dallamai. Hálatelt szívvel köszönetet mondhatsz, amiért alkothatsz. Az embereknek, akiknek alkothatsz, akikkel megoszthatod. Hálatelt szívvel köszönetet mondhatsz az emberekért, akik megérintik az Életedet. A munkádért, és magad által az életedbe behívott helyzetekért, amiben csiszolódhatsz, mint a gyémánt. Lehet, hogy olykor fárasztó, vagy nehezebbnek tűnő helyzetek által, akár fájdalom megérzése által, de ezeken túljutva ragyogtathatod fényed, önmagad. Szerezhetsz magadnak hitet és az Életedben bizalmat.

pexels-photo-147465-medium.jpeg

Hisz gondolj bele, milyen lenne a világ, ha csak Te lennél egyedül, nem lenne kivel megosztanod alkotásaidat. Hogy ezt megértsd, ajánlom szeretettel Ray Bradbury – Az öröm masinériái novelláskötetből a Vakáció c. novellát. Mert ha Te magad lennél csak egyedül e bolygón, talán akkor egy nap szintén felkiáltanál, hogy de szép lenne, ha visszajönne minden zűrzavar, s mellé minden remény és minden szeretet. :)

Hálatelt szívvel ajánlom Nektek, mindenkinek Rhonda Byrne – Varázslat c. könyvét. Ajánlom szeretettel a kiteljesedéshez, öröm átéléséhez, Életed előrehaladásához, sikerhez, bátorsághoz, reményhez és megbecsüléshez. A könyv feladatok által segít beépíteni az ember életébe a hálát. Segít emlékezni, hogy mennyi mindent kaptunk a múltban, segít értékelni a jelen folyamatos kincseit. És segít hittel, reménnyel és hálával rendezni életünk feladatait, kapcsolatait. Amiket el szeretnénk érni. Meglátni a fényt ott, ahol eddig sötétséget hittünk.

Így minden alkotás, minden feladat, minden újabb nap előtt mondj nyugodtan köszönetet - magadnak is, azért is amit adni tudsz, és amit eddig elértél, ami csodás élményeket kaptál - és az Életnek, az Életed Segítőinek, Univerzumnak, Angyaloknak Bárminek is Ami Számodra Szeretetteljes, hogy csodásan fog alakulni, ami előtted áll, hogy a lehető legszebben fog megoldódni.

Ezzel a gondolatsorral és ajánlással szeretném segíteni hiteteket önmagatokban és az írásban, alkotásban, célotok elérésében és magában az út örömének megtalálásában.


pexels-photo-29056-medium.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr111768011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása