Te vagy A könyvkiadó!

A leghitelesebb válaszokat a szerzői kiadásról olyan írók tudják megadni, akik már ezen az úton végigmentek és kiadták a saját könyveiket. Rochelle Weinstein, a What We Leave Behind, a The Mourning After, és a Where We Fall című, nagy sikerű könyvek írója szerzői kiadással jelentette meg a könyveit, és az erre vonatkozó kérdéseket megválaszolta a Quora oldalon, hogy mások is tanulhassanak a tapasztalataiból.

 typewriter.jpg

Quora: Miért választottad a szerzői kiadást a hagyományos könyvkiadás helyett?

Rochelle Weinstein: Ahogy más szerzők, én is több mint tíz évet töltöttem írással, szerkesztéssel, újraírással és már kitapétázhattam volna a visszautasításokkal az egész fürdőszobát. 2011-ben jött számomra a felismerés, hogy az internet milyen nagy lehetőségeket tárt fel az írók előtt.

Amikor pontosan tudod, mit szeretnél kihozni az írásaidból, az olyan motiváló erő, ami megkönnyíti a döntések meghozatalát. Tudtam, hogy akarok egy kézzel fogható bizonyítékot - könyvet - a munkámról, amit odaadhatok a szeretteimnek és barátaimnak. Ezen kívül szerettem volna, ha valakihez, bárkihez eljutnak a szavaim és a lelke mélyéig hatolnak. A magánkiadás volt számomra a fény az alagút végén. Ráadásul olyan előnyökkel is járt, amik szintén nekem dolgoztak: szabadság, rugalmasság, profit és függetlenség.

De az írói lét szépsége, hogy nincsenek előre kijelölt utak. Mindenkihez más megoldás illik. Vannak olyan kiadók, akik segítik az írókat, hogy ne kelljen teljesen egyedül kiadniuk a könyvüket, de ha neked az fekszik jobban, akkor ma már nekifuthatsz egymagad is. A lehetőségek tárháza nyitva áll mindenki előtt, válaszd azt, ami neked való.

Quora: Mi az igazság a szerzői kiadásról, amiről senki sem beszél?

Rochelle Weinstein: Mindegy, hogy milyen okokból választod a szerzői kiadást, még mindig fenntartással kezelik sokan az ilyen úton megjelent könyveket. Bár már bizonyított rengeteg magánkiadású, bestseller könyv, mégsem veszik annyira komolyan, mint a nagy könyvkiadók által megjelentetett könyveket.

Úgyhogy az igazság az, hogy ez az út kőkemény meló. Gyakorlatilag egy személyben kell egy egész könyvkiadónak lenned. Rajtad áll, hogy megírd, szerkeszd, megalkosd, piacra dobd és reklámozd a könyved. Ugrálsz munkakörről munkakörre, miközben már esetleg a következő könyveden dolgozol és mondjuk még van egy teljes munkaidős állásod és családod is. Csak akkor vágj bele, ha erre készen állsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzoikonyvkiadas.blog.hu/api/trackback/id/tr1212064763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása