Ne engedjük ellopni a könyveinket

Alig, hogy megjelenik egy könyv szinte azonnal felkerül a torrent oldalakra. Persze megoszlanak a vélemények, hogy ez mekkora bevételkiesést jelent a szerzőknek, kiadóknak, de egy dologban mindenki egyetért:

A helyzetet kezelni kell, a könyveket meg kell védeni.

 A Publio együttműködési megállapodást kötött a Torrent Detective-vel, akik nem régen kaptak egy 9 milliós Hiventures befektetést. A Torrent Detective egy olyan szolgáltatás kiépítésén dolgozik, ahol nem csak megkeresik az illegálisan feltöltött könyveket, hanem el is távolítják azt.

A szolgáltatás csomagok kialakításához szeretnék megismerni a szerzők véleményét és persze félelmeiket az illegális letöltésekkel kapcsolatban. 

Kérjük, hogy segítsetek nekünk az alábbi kérdőív kitöltésével, hogy így tegyünk közösen az illegális letöltések ellen!

 

 

8 tipp, hogy időt találj minden nap az írásra

Ha megfogadjuk azt az általános tanácsot, hogy minden nap ültessük le magunkat írni, mert úgy lehetünk egyre jobbak, akkor az bizony elkötelezettséget és kitartást kíván. Saját magunkat kell motiválni és odaültetni a gép elé minden áldott nap, miközben kizárunk minden figyelemelterelő tényezőt a környezetünkből. Nem egyszerű feladat, de nem is teljesíthetetlen, íme Aine Greaney, a Writer with a Day Jobcímű könyv írójának tanácsai, hogy könnyebben menjen napi szinten az írás.

writer.jpg

Ne hagyd, hogy az aggodalmaid akadályozzanak az írásban!

Az írók gyakran aggódnak: gyötrődnek a bizonytalanságtól, hogy jól döntöttek-e a történetükről. Kételkednek az írásuk minőségében. Aggódnak amiatt, hogyan juttatják majd el a könyvüket a kiadásig és utána az olvasókig. Sokszor eljutnak egészen odáig, hogy feladják az egészet és az aggodalmaik miatt inkább bele sem vágnak a könyvük megírásába. James Scott Bell, a The Art of War for Writers című könyv írója, pont erről a belső harcról írt művében, és arról, hogyan lehet legyőzni a bizonytalanságokat, hogy ne akadályozzanak az írásban.

writer2.jpg

10 dolog az írásról, amit bárcsak tudtam volna 10 évvel ezelőtt

Shane Jones eddig három regényt, két verses és egy novellás kötetet adott ki sikerrel Amerikában, Light Boxes című regényét 2010 legjobb könyveinek listájára szavazták az olvasók. Jones egy cikkben leírta tapasztalatait, amiket az elmúlt tíz év alatt szerzett az írásról.

shanejones.jpg

Öt írásgyakorlat, hogy gördülékenyebben menjen az írás

Ritka az olyan ember, aki egy nap leül, és elsőre, a semmiből mesterművet ad ki a kezéből. Az írás a tehetség mellett gyakorlás kérdése is. Az írásgyakorlatok más szemszögből mutatják meg az írás folyamatát, így új inspirációra, friss ötletekre találhatsz általuk. A Your First Novel című könyv tele van remek írásgyakorlatokkal, amik segítenek új perspektívába helyezni az írást, ebből mutatunk most öt gyakorlatot, amikkel megtornáztathatod az írói izmaidat.

writerwrite.jpg

Fellázadt olvasók "kinyírják" az írókat

Az utóbbi években rengeteg csoport alakult azzal a céllal, hogy a felhasználók (olvasók) egymás között könyveket osszanak meg (pdf-ben). Az általában zárt csoportokban nyíltan kiírták kinek mire van szüksége, majd pedig megkapták azt egy másik felhasználótól. Egyszerű cserekereskedelem volt (van). Mindenki jól járt. Kivétel a szerző.

28699246_l.jpg

8 praktikus trükk, hogy könnyebben megírd a könyved

Akár az első könyvet írod, vagy már a sokadiknál tartasz, néha szükség van egy kis segítségre, hogy koncentrálni tudj a célodra. Ebben az esetben arra, hogy publikáld is a sztoridat. Jan Ellison, az A Small Indiscretion című bestseller írója megosztotta a saját trükkjeit, amiket akkor használ, amikor megreked az írás során.

retreat.jpg

süti beállítások módosítása